「反送中」八月五大罷工,仲講食飯嘅同我哋香港人躝

先此聲明,本文擺明喪鬧。膽量細啲嘅、唔會用腦嘅、唔識反省嘅…….請立即離開!

612以嚟,有幾多中坑有响現場?唔好話响前線同「林李盧軍政府」硬撼,做後援傳送物資、做啦啦隊,有幾多個?

出錢買 Gear,請志士食飯,送衫俾戰士換,fine 係好事,但你哋想咁樣「使錢」落去到幾時?更唔好話由軍事角度呢啲都係資源消耗而都係對香港人民不利。

成個香港搞成今時今日咁嘅地步,就係因為你哋啲中坑「我討厭政治」、「政治潔癖為傲」、「我唔識政治」、「我中立嘅」……. 俾空間中国共产党有坐大嘅機會;甚至再講遠啲,就係你哋班中坑老嘢响1980年代助長「民主回歸」 而導致的。

但612以來,遭港共公安猶如屠殺般虐待、被香港軍政府政治迫害嘅人,絕大部份都唔係你哋呢班養大支那共匪嘅中坑,而係只得默默承受苦果、未夠30歲嘅年青人。

家陣要你哋罷工一兩日,就嚟牙痛咁聲,算點呀?再講一次,依家成個香港嘅亂局,係你哋班中坑有份搞出嚟嘅,唔撚駛負返責任呀?

當呢個所謂香港特區政府恃住「不對等武力」而且佔有絕對優勢、視法律如無物並只作為對付人民嘅工具,已經唔係再講道理嘅時候、唔係再幻想可以通過政治談判可以解決問題嘅時候,而係必須要採取「以戰迫和」嘅策略同手段嘅時候。

姑且以香港人大多欠缺軍事知識講解吓何謂不對等武力。黑警有胡椒噴霧催淚彈,有槍有炮,而港共傀儡政權所講嘅「暴徒」頂盡只得磚頭,單純威力已經係天壤之別;更是警務處以朕就是法律嘅態度,一方面「要市民奉公守法」,但同時另一方面將原本監督、制約佢哋嘅法律 (Cap.232《警隊條例》等法例) 視為垃圾,然後轉化成為佢哋可以濫射濫捕、引入共匪武警喬裝港警、甚至成為勾結黑道且覺得合理的嘅手段。响咁嘅條件之下,唔好話仲覺得示威者「暴力係唔啱」嘅白痴憨鳩仆街同我躝屍趷路,你哋唔係仲覺得唔駛出「非常手段」就可以期待呢個已經變成為只會恐嚇人民嘅軍政府嘅所謂香港特別行政區政府會收手咁天真幼稚呀嘛?

近幾年我响工作同生意上,經常對客人講以下一番說話:

家陣嘅香港政府,係一個共產黨支配嘅政府,做事手法係跟共產黨嗰一套嘅政府,唔係97前英國佬仲會講吓道理嘅政府。
唔好再諗住97前對住英國佬嗰套「萬事有商量」嘅態度同諗法就以為可以解決個問題,對住共產黨就係要用返共產黨嘅嗰一套, #打著紅旗反紅旗 是基本,吃硬不吃軟就是必須。

引伸返去反送中抗爭,局勢去到依家呢個地步,示威、衝擊都做過晒而個「林李盧軍政府」都當我哋香港人係臭四,就必須要對佢哋作出「擊中死穴」嘅行動。

擔心解放軍出動而唔要流血或更激烈行動,罷工罷市就係 The absolutely MUST,因為共产党最怕嘅就係累及「錢」呢個元素。當影響到佢哋荷包,佢哋先至會意識到要跪低。睇外國傳媒望清楚美中貿易戰嘅真相,一講到錢,屎賤片平日對住共匪治區啲屁民點威風八面都要變晒死狗一隻呀!解放軍好撚威?連北韓射導彈向美帝紙老虎都無呀!威佢老母啦!仲有,家陣成大堆外國傳媒駐紮响香港,你估共产党唔驚即刻柒出國際,然後全香港人 (甚至共匪治區內人民) 全部「美軍來了我帶路 」呀!

一句講晒:

香港呢隻鑊係你哋班中坑有份爆出嚟嘅,唔該承擔返責任,唔該睇清楚對住呢個 香港軍政府 應該要做乜!

8月5日罷工罷市,唔好再講乜春「我要食飯我要供樓」!

返回主頁

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*