香港軍政府 劇本 之 大攬炒

反送中已經演變到全民抗爭,好多人唔明白香港軍政府點解硬係唔回應「五大訴求」,甚至軍政府警衛軍,即係黑警,點解夠膽死玩到咁大,就想睇吓有無人可以爆出「內幕」

前幾日馮晞乾响佢個專欄噏咗個「接近政府消息來源」話因為有個「劇本」仲未寫好,但查實佢所噏嘅嗰啲劇本喎……

唔係話佢流,而係又係忽略咗支那共匪嘅因素。典型本港政治分析通病 ~ 一國兩制,卻偏偏無視「一國」之fact,咁就check 你條毛啦。加入返共產黨嘅 facts,就 check 得出晒612以嚟發生緊乜嘢事喇。

簡單講,支那共匪嘅目標可以話係滅族大計,但又知道無可能殺清光,於是就要「唔死得都要有排你受」,可以話好肯定係一個攬炒大計,即係我過去講過N咁撚多次共產黨嘅本性之一 「我要唔到都整爛晒佢」。

支那共匪驚港警唔夠狠,置入武警老解。612示範咗一次,香港人確實係好大反應,不過軍政府警衛軍擺出「吹撚得我脹呀」嘅姿態出嚟,然後就叫鄧炳強同志跟住照做。

621圍狗籠可以捱到夜晚,唔係軍政府警衛軍怕撚咗群眾,而係支那共匪進行一場催激黑警對平民、對示威者嘅仇恨心理嘅心戰。等佢哋「進入作戰狀態」。

到 714沙田,因為被打返轉頭,同埋「五歲送花俾英國儲妃戴安娜的鄭柏林被 located,支那共匪認為班軍政府警衛軍毅進仔仲未夠狼,於是就叫南邊圍721做第二次示範囉,叫埋游強(唔係拖車嗰個)、光頭李玩盡啲,進一步測試水溫,結果又成功地擺出「吹撚得我脹呀」嘅局面,於是就開始叫班軍政府警衛軍「放心做啦」。然後,旺角嗰次,就係正式嚟料。

再到近期無差別開火,支那共匪嘅目的一來要全香港買佢哋怕,即係正宗軍政府嘅本質 ── 以武力威嚇人民屈服而收嗲,二來係「絕後」之計 ── 專拉後生;同埋「催淚彈放題」其實係進行波斯尼亞式破壞,利用催淚彈,尤其是過期嗰啲嘅成份殘留於香港四境,造成長期化學污染問題,尤其是噚晚葵芳同太古城地鐵站,要做到香港人死唔去嘅都周身病痛。連埋其他開火手段,要啲後生嘅唔死唔盲都要四肢殘廢,達至加重未來最少30年香港公共醫療開支。

信唔信悉隨尊便;總之,你要是以我唔係夫子(劉銳紹)、唔係林和立、唔係馬鼎盛…… 認為我流料鳩吹,我亦都當你臭四。係咁串㗎喇,串在呢10年嚟,烏鴉口命中率高到………

返回主頁

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*