共匪早就想出 解放軍

呢兩日收到好多關於解放軍出沒嘅報料,尤其是今朝大清早响西九龍快速公路、佐敦道、覺士道,應該係入晒去槍會山軍營,可以話香港人嘅噩夢將會成真。雖然國際社會亦明言支那共匪出兵就必定還拖,但似乎災禍難免。所謂「生死有命,富貴由天」,依家都只能聽天由命。另一方面,好多香港人一直都唔明白,或接受唔到點解共产党硬係想對香港動刀動槍。如今既然擔心唔到咁多,不如了解清楚點解支那共匪為乜要迫死香港人,甚至想滅絕香港人,當係一種「知己知彼」嘅學習,做更充足嘅準備。

支那共匪從來都無「合約精神」
共产党唔會遵守協議、條約根本係家常便飯。變廢紙嘅協議唔止係例如美中貿易戰涉及嘅嗰一類同錢有關嘅,就連政治協議、條約都有。《中英聯合聲明》唔駛多講,再之前已經有「西藏十七條」協議 ── 1951年5月23日支那共匪同達賴喇嘛簽訂簡稱《十七條協議》嘅和平協議,但1959年年初解放軍出兵拉薩,到3月28日總理周恩來宣佈解散原西藏地方政府。

大家係咪想話支那共匪以《中英聯合聲明》呃住國際社會先,等「財到光棍手」之後就為所欲為?我實實在在的答你:係,絕對無錯。

要明白共产党只有「槍桿子裡出政權」嘅思維,不過,時空回到1984年,鄧小平嘅改革開放不過五年,國際實力仲未夠強;雖然英國佬主動送上門傾香港問題,但都有所顧忌,未敢用槍桿子收復「民族恥辱」,於是咪即管簽《聯合聲明》扮吓嘢先囉。

仲有,有英國解密文件有提過,英國政府認為要一份詳細條文嘅協議,但支那共匪就想盡量簡單。將《中英聯合聲明》對照返「西藏十七條」,已經可以斷定支那共匪一早就想响香港重演西藏歷史,爭在幾時郁手同係咪見血咁解。

以史觀之,支那共匪未夠八年就「搞掂」西藏,香港22年都仲未歸順,再加埋澳門早已完成「解放」,你話支那共匪對住香港仲可以點忍呀!

共产党近十年嘅「國際實力」相對於1984年已經巨增,而且兩次釋法取消2007、2012年雙普選而國際社會未有反響,「賊佬試沙煲」成功咗,梗係開始準備郁手「解放」香港。

支那共匪看待香港「留地不留人」
留意近呢十幾年,支那共匪除咗不斷宣揚「要不是祖国你香港完蛋」之外,仲有利用中國國民黨搞出嚟嘅民族主義迫香港人認中国人,然後宣揚「你香港人不認中国人就離開香港」。呢個主張除咗迫香港人「認祖歸宗」之外,仲係表達對於香港係「留地不留人」嘅立場。當中嘅目的其實係「順我者生,逆我者亡」,要香港人歸順 / 不歸順者全部驅逐以至消滅。呢個道理其實唔難明白,望吓新疆就是了。

既然香港人22年以嚟都叛逆,仲掉返轉「歧視排外法西斯」趕極都唔肯走嘛;本來諗住用送中惡法迫香港人「留髮不留頭,留頭不留髮」,點知反抗得比2003年、2014年更強勁,仲識得趕走班「永續抗爭」嘅支教民飯桶,同勾結外國勢力,於是就唯有開始出動真槍桿子囉。

另外,支那共匪素來都有「我要唔到都整爛晒佢」嘅「攬炒」思維。如今見到國際社會亦對其動武之念唔客氣,亦暗地裡知道應該唔夠打而最終失去香港,必定在思量如何使美帝紙老虎、英國殖民走狗就算將香港攞到手,都只係有如將波斯尼亞、東帝汶咁。

香港警隊唔夠狠,不達標,信唔過
支那共匪本來打算動用香港警隊就能成功,但回顧2014年香港警察都仲係留手,以至搞出七警案同朱經緯案,即係從支那共匪角度嚟講香港警隊都係唔會搞得掂,甚至信唔過,於是安排武警、解放軍混入,叫鄧炳強同志好好領軍;另配合埋李薊貽、叶虎透過何君堯同志號召元朗牛屎佬做恐怖份子。點知都仲係打唔死香港班「逆子」之餘,仲被班「暴徒」夾埋啲傳媒玩返轉頭……

支那共匪如今老羞成怒,加上香港人都睇穿咗武警、解放軍的混入,所謂「既然暗做都被識破」,倒不如明刀明槍的直接出兵好撚過。

差開少少抽水講,過去嘅「和理非」除咗根本係假抗爭之外,仲不論做乜衝擊而無損傷都好,都係被港共傀儡政權標籤「激進」「暴力」…… 根本呢啲就係支那共匪嘅鬥爭思維。

外地調兵,支那共匪之慣常
就要解釋為何會係由深圳另外派兵入境。一來係增加兵力,二來7月9日 Reuters 報導駐港部隊向美帝紙老虎「投誠」,即係支那共匪只有安排另一隊軍先至可以展開呢場忍咗22年嘅種族清洗行動。

回顧返八九年北京大屠殺,兩隊主力屠城嘅27軍同38軍原本都唔係駐守北京,而分別係山西太原同河北保定。所以,就由深圳派兵過嚟,至於由邊度派兵到深圳,暫時手上未有「天線訊號」。

從以上分析可以清楚睇到,支那共匪的確已經對香港已經磨刀霍霍,準備大開殺戒。只不過相對1989年,香港依家比較好彩嘅係國際社會亦都架起晒對準支那共匪嘅炮台。尤其是美國,總統 Donald Trump 直頭講明「仲想貿易戰講數,先放手香港」;仲有華盛頓號戰鬥群响香港附近,國務卿 Mike Pompeo 目前身在關島對出 Micronesia (定澳洲?未能肯定)。英國、澳洲、加拿大駐港使館亦開始做嘢,依家只能寄望唔會有太嚴重嘅破壞。不過,從宏觀戰略角度,如果真係不幸打起上嚟,你估西方列強點會只係集中「鼻屎咁大」嘅香港?! 姑且做吓阿Q,香港死晒都係700萬,支那匪區一條長江流域接近2億人。但點講都好,無人想見軍事衝突致生靈塗炭。

後記:美國眾議院軍事委員會委員,海軍陸戰隊上尉 Mike Gallagher (共和黨) 噚日 Twitter 貼文,點名張曉明呢條賤狗撚屌,仲認為應該要以Magnitsky Acts 呢條可謂最狠辣嘅制裁法案對付佢,要支那共匪直接承擔暴行嘅責任。

唔好又覺得「又係得個講字」。要思考一點,正常嚟講美國政客識張曉明條春咩;但 Gallagher 開得佢名,即係佢以至成個委員會早就對香港情況有深入認識。換另一個角度,美國政府好清楚依家香港嘅亂局就係張曉明牽頭佢堆賊匪搞出嚟,即係話 689、董建華成個系統嘅人已經被美國鎖定。直接講,佢哋必死無疑。而對香港人嚟講,亦可以認清真正嘅敵人,同諗定點樣對付佢哋。

返回主頁

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*