「香港之路」超額完成之後,防範支那共匪痴鳩線

噚晚「香港之路」人鏈,結果總長度約60km,比原訂43km 長咗大約兩成;再加埋突如其來嘅獅子山頂,真係超額完成。

事前好多人 (包括我在內) 都擔心唔夠人未能成事因而「瘋狂吹雞」,但結果反映香港人參與政治活動嘅模式再度出現變化,唔止「無大台」,仲有識得有如軍事戰略「電訊靜默」的忍口,呢個真係非常重要。一來恕坦白發起人身世來歷不明,佢哋搞報名點都要提防啲資料唔知點用;大家亦明白最終有落場參與先至係最重要。二來撇除對發起人的信任問題,高調動員只會惹起支那共匪注意同可以部署鎮壓,但收唔到任何情報就束手無策。

另一樣想講嘅係,近一週港共軍政府同支那共匪嘅發癲程度越來越喪,除咗單純「反送中」衍生嘅政治局勢因素之外,多少都同人鏈活動有關。唔係「人鏈」又可能聚集人氣,而係「人鏈」如果成事可以促成嘅國際社會嘅反應。

首先要明白支那共匪成撚日開口埋口「勾結外國勢力」嘅本意,除咗係忌諱外國嘅介入之外,仲有係十幾廿年嚟貶低香港嘅國際地位、阻止香港同國際社會嘅聯繫嘅目標。支那共匪郁啲就叫香港「背靠祖国」,加埋大一統左賊成日鳩噏「香港豆腐膶咁細外國唔會理」之類嘅說話,令到好多香港人無晒國際視野。本來可以話成咗事,但一場「反送中」抗爭,引咗大量外國傳媒嚟香港,仲要有唔少响外國當地具影響力嘅本地傳媒,例如德國ZDF、南韓MBC、日本TBS 等等,已經激到支那共匪扎扎跳 ── 知道全世界昅實而無得大開殺戒之餘,仲打破晒「香港豆腐膶咁細外國唔會理」嘅功力。

「人鏈」嘅論述來自1989年波羅的海三國 ── 愛沙尼亞、拉脫維亞及立陶宛,為掙脫蘇聯嘅「波羅的海之路」抗爭。而唔少歷史分析均認為「波羅的海之路」係揭開蘇聯解體序幕,支那共匪點樣無神論都好,多少都有忌諱係事實。但最最最大鑊嘅係,由連登仔提出「人鏈」開始,「波的三國」竟然高度關注,當地傳媒爭相報導,國會議員政客、政府高層紛紛表態支持香港人,即係將本已壓抑唔住香港同國際嘅聯繫進一步擴大,支那共匪已經頭都痕;甚至乎衰啲講,香港呢班不肖子孫竟然連「本來可能連香港都唔知响邊嘅國家」都連繫得到,直情將近廿年貶低香港嘅國際地位、阻止香港同國際社會嘅聯繫嘅所有功夫徹底粉碎,仲要一場大風吹散所有「粉末」。支那共匪睇見所有對香港嘅手段通通化為烏有,仲唔火山爆發呀!

因此,可以預計支那共匪同港共軍政府嘅暴行將會進一步快速升級,大家切勿鬆懈,甚至要加強防禦,就算唔上前線勇武衝都要準備 Gear。要明白支那共匪只係一個暴力組織,無道理可以講;亦唔可以用現代文明世界嘅思維去理解,因為佢哋係「腦袋停於古代」。要明白以共匪角度理解鄧炳強同志及劉業成同志根本唔係係支那共匪軍方幹部,玩得「催淚彈放題」就必定準備「真槍實彈放題」。而且港鐵係共匪組織嘅真身亦已經現形,衰撚到夾埋統監府(疑似)偽造法庭文件都夠膽死!

更是美帝 Donald Trump 已經「撳制」唔再同支那共匪談判貿易問題,支那共匪已經係窮巷死角的狗,除非劏咗佢,否則發起癲上嚟真係乜都做得出。

返回主頁

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*