緊急法、斷香港水,因住廣東獨立 內戰爆發

支那共匪無法以正常戰述同香港人鬥,就出盡嗱喳招。Level 1 搞唔掂就不斷升級,例如叫鄧炳強同志撕毀《警隊條例》俾黑警無差別攻擊,仲係打唔死港燦就安插武警混入,再加埋元朗牛屎佬玩恐襲;當鄧炳強同志被 Located「打上水」,就搵更加狼死嘅劉業成翻閹出山……

如今支那共匪一方面見香港呢個不肖子孫打極都唔死,另一方面為求趕及10月1日 Deadline「平亂」,就想出大絕。林柒婆嗌《緊急法例》,即是宣佈進入緊急狀態,同埋嗌斷東江水,就係想「一步到位」搞掂。當然,背後仲有 hidden agenda。

先講斷東江水,當然又係「長春圍城」思維。另外就係附和同進一步煽動五毛進行輿論洗腦,以「出口轉內銷」嚇怕香港人嘅同時,鞏固支那匪區以民族主義情緒進行嘅維穩。只不過東江水呢三個字,仲涉及廣東省共匪嘅荷包問題。雖然翻查資料,香港每年為東江水向粵海集團上繳未夠50億港紙,相對粵海集團每年貪到逾一萬億只係「散銀」,但所謂 Every penny is power,而且支爆之下隻隻共匪都想刮得就刮然後走佬著草,唔會嫌錢多。林柒婆、張曉明呢啲納粹份子斷佢哋財路,你估侯外林嗰班友食齋㗎?!

再者,呢四十幾億唔係粵海集團自己袋晒,仲要根據稅務法規同中央與地方政府協議上繳,粵海班友必定會諗,張匪曉明咁樣擺我哋上枱玩攬炒,你老幾呀?! 甚至乎你估廣東班支那共匪唔知道香港局勢隨時搞出真‧支爆,有必要設法自保。要保住嘅除咗荷包,仲點都會諗到萬一香港脫中成真就必定會俾香港玩死,所以依家唔可以得罪香港。斷水嘅彩就北京,但之後嘅「屎」就廣東食晒,侯外林班友點會同你張曉明以至習近平合作呀!你北京再威迫出呢一招,廣東唔嗌獨立就同北京開拖。

跟住講《緊急法例》。林柒婆變太上皇,獨攬絕對大權,港共军政府乜都可以做。一來當然係對付「暴徒」,唔好話殺,女姦、男閹都得。二來係有驅逐權力,其實係和應支那共匪五毛党成撚日鬧香港人「唔滿意就走」。三來係充公財產、限制銀行提款,呢個係人都明係支那共匪要搶香港人錢,填支爆個氹 / 搶香港錢走佬。

但係响香港嘅錢,除咗有屬於香港人嘅之外,仲有唔少係支那共匪私自窩藏嘅。即係話如果林柒婆真係聽張匪曉明老點然後搶錢,就搶埋班「自己友」嘅錢,唔同你張匪曉明死過呀! 然後的,張曉曉亦必定還拖;再然後的,想唔內戰都難啦。

咁就解釋得到點解連江系操控嘅《環球時報》都話唔用得呢一招。另外仲可以理解幾個支那共匪同港共軍政府嘅形勢:

  1. 想出《緊急狀態》呢一招大絕嘅可能性有林柒婆,張曉明或王志民。當然不能排除係習近平,但習近平係一個船頭驚屎船尾驚賊嘅小學雞,有接近北京嘅消息指佢根本控制唔住下面啲人。習嘅可能性相對較低;
  2. 《環球時報》直屬江澤民系統,即係表面上老江唔打算出呢一招。但張曉明想出呢一招,雖然可以理解為老江都係玩「一手軟一手硬」,但有另一個可能性係張曉明已背叛老江。而據我所知,張曉明駐香港統監府期間做咗唔少夠晒料「雙規」嘅衰嘢。自然地佢會為求自保而欲罷佔香港控制權或意圖攬炒;
  3. 王志民本屬習系,但1975年18歲先至入黨,即並非「根正紅苗」嗰一類。呢類人响共产党內嘅唯一生存之道就係一味靠黐,但見勢色唔對就會轉軚以自保。見住跟隨幾十年嘅老習唔多掂,但老江嗰邊又一定唔會收佢,唯一可以做嘅又係罷佔香港控制權或意圖攬炒,先至可以自保;
  4. 林柒婆本已失信於習系,如今可以話再失去埋江系嘅支持,所以佢開始發爛咋。另外,加埋2.同3. 可以推斷甚至確定林、張、王係一夥人,而佢哋(主要係林、張) 唯一可以用嘅就係港共公安部嘅納粹暴力系統。呢幾日嘅濫捕,尤其是今日拉黃之峰同周庭並即時提堂,向香港人叫陣之外,最主要係「你哋唔俾我出大絕,但又要我鎮住香港個場咪用自己手上嘅軍事力量」向老習老江宣示「我哋已經擁兵自重了」。加埋 Reuters 無端端「爆料」林柒婆話係老習唔俾「撤回」,藉卸返隻鑊俾老習進行另一路線嘅威嚇。

正常嚟講,習近平必定想將林、張、王佢哋打個稀巴爛,搶奪返香港嘅控制權。是故之,有傳支那共匪將會以武警、解放軍全面混入香港警隊,可信性係相當之高。因為支那共匪從來都信唔過警務處,認為香港人打極都唔死皆因香港警隊留手,就只好自己出手;另一方面就係要瓦解林、張、王擁兵自重之謀反大計。但以目前林、張、王响香港「擁兵自重」嘅格局,亦必定作出「我要唔到都整爛晒佢」嘅兩手準備。

仲有一點要留意,從支那共匪嘅角度,「香港控制權」涉及到錢,包括保住自己啲錢同搶奪對家派系嘅錢,各派之間必定準備大打出手。呢個仲唔係中國即將爆發內戰,我真係睇唔到其他可能性,爭在邊個同响邊度「打響第一槍」。

返回主頁

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*