支那共匪 武警 全面進駐香港


今朝網上流傳一份中华人民共和国国务院办公厅中央国家安全委員会办公室嘅所謂絕密文件,大多數人都集中於第一及第四點,尤其是第四點「令香港警察殉職」就恥笑港共公安終於可以「為国損躯,全家光荣」,或終於得到共产党避孕套嘅榮譽。但當然,成街「Fact check 撚」又上腦話要查吓先好信,理論上係要做你哋所講嘅「FC」。但我可以講,呢份嘢係流料嘅機會少於20%。點解?幾日前我已經收到類似嘅風聲,只不過我習慣睇定啲,同埋香港人始終仲都係「燒到埋身先識驚」,所以無謂講咁多。更是香港傳媒生態使好多人認為我唔係劉銳紹、林和立嘅級數只會當我鳩吹亂噏無料到。但今日形勢風雲莫測,又既然有份「絕密文件」流出使人人都成了「耶穌復活後的多瑪」,咁就將所收到嘅料同埋應對建議講出嚟。

份「絕密文件」唔會流得去邊嘅第一個原因,係支那共匪從來都唔信任香港警務處,認為仲未打死一個「暴徒」皆因香港警隊留手,一直想安排自己人出手。無錯,其實由612以來,都有支那共匪武警混入執勤,但响支那共匪 (尤其是張曉明呢件史太林+希特拉+墨索里尼+佛朗高+蔣介石+全斗煥於一身嘅超級變態狂魔)角度,仍然未打得死一個「暴徒」,即是需要全部由「自己人」落手。

又無錯的,雖然屢次「有片有真相」可以證明就是武警來的,道理上應該收歛一下。但唔該記住支那共匪嘅字典係無「道理」呢兩個字,只有「誰大誰惡誰正確」呢七個字!所以唔好再用「道理」或常理去了解港共军政府、支那共匪(尤其是張曉明呢件史太林+希特拉+墨索里尼+佛朗高+蔣介石+全斗煥於一身嘅超級變態狂魔) 點解做埋啲咁嘅嘢。

我收到嘅消息係今日開始,武警混入嘅人數由「612」以來大約2000-3000,增加一倍至最少6000,甚至廣東省武警部委以「無上限」予以「知法犯法」「正一垃圾」「咸濕賤格」…. 嘅香港警察能提供全力支援。美其名「關注香港警員應付暴徒身心俱疲需要休息」由廣東省級武警部門提供支援,實際就不厭其煩再講一次「还未打死一个暴徒就是因為香港警察未有尽力」。今日港島最少有一半係支那共匪武警。吻合大家睇到嘅「絕密文件」嘅第一點啦。(如果你仍然要以「我唔係劉銳紹、林和立嘅級數只會當我鳩吹亂噏無料到」嘅諗法的話,請立即離開。)

响我收到「風聲」嘅差唔多時間,新唐人電視分別引述台灣《鏡週刊》及《世界日報》報導同樣嘅內容。雖然「法輪功」啲「吹功」有返咁上下,整體可信程度都只係一半半,但多少都有啲參考價值。而呢次報導另外提及支那共匪顧忌「黑天鵝」於匪區擴散,正正係香港傳媒唔會報/知都唔敢報而我哋呢類對中共黨史有多少認識嘅人都知道係支那共匪怕得要死嘅事情,所以我就認為收到嘅「風聲」是可信的。

另外,「絕密文件」第一點最尾「除實彈以外而不限鎮壓手段」,唔好以為支那共匪唔敢開槍,其實係將開槍嘅後果同責任,尤其是國際社會嘅反應,全部要盧偉聰、鄧炳強、劉業成,以至林柒婆等成個港共军政府自己孭返晒佢。或者大家會話「無晒老冧,鬼知嗰一槍係武警開咩」,關鍵就在於依家有白紙黑字。大家或會追問「支那共匪會跟文件做嘢嘅咩」,唔該記住「淘宝港澳不包郵」嘅道理 ── 有著數時就「一国」,無著數時就「兩制」。白紙黑字視乎是否有利!亦解釋得到點解「絕密文件」都可以流出街俾你哋啲港燦睇,借你哋一見到「絕密文件」就 high 鳩晒啲 Forward share 立此存照,明未呀!

第二及第三點就唔講咁多,但就可以留意同解釋得到某啲國家嘅政府同人民對反送中抗爭嘅立場同態度比支那匪區五毛黨更五毛。

至於第四點,政治目的唔駛再多講。但大家恥笑黑警嗰啲,係另一個關鍵訊號。無錯,支那共匪直接宣佈「香港警察不過是咱們共产党的衛生紙」。直接啲講,你班差佬以為小農奴隸DNA崇尚權威為党效力就會得到回報賞賜,都憨撚柒鳩鳩。略懂中共黨史嘅都知,共产党最講究身份正統,唔係「根正紅苗」嘅通通只係鬥爭工具,完成任務可以擺埋一邊甚至掉咗佢都唔會覺得嘥。

可以點應付?前線戰術就交返俾戰士們,但當然要更加格外小心。但凡見到穿著香港警隊制服而環境條件容許的話,就用普通話鬧鳩佢哋。除咗 抄LEE媽個秋B (屌你老母臭閪) 之類嘅粗口之外,仲可以政治性質嘅語句,例如「美帝快點幹掉習主席的家人」「支持美帝驅逐中国學生出境」「澳大利亞趕走黃向墨萬歲」(匪區係叫「澳大利亞」not 澳洲) 等等。主要目的唔係鬧走佢哋 (只有外國軍隊嚟到佢哋先至會走),而係向港共军政府宣示「確認知道佢哋係武警」;甚至連日常街上見到明知係港警都轉台用匪語,直情串爆成個警務處。

返回主頁

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*