「反送中」黑警 失控 啪嘢 大清算

前日港共公安响上水嘅大開殺戒,除咗無 Open Fire,根本癲過612鎮壓,仲追殺一位相信係「長短腳」傷健嘅遊行參與者,反映班毅進黑警心理狀態已進入瘋狂階段。有人擔心班公安已經失控,遲早變晒「林過雲」見人就殺;另有流傳認為班公安「啪咗嘢」,唔係無可能「打」咗個幾月都仲咁狀態;再另外有人開始諗,如果天有眼而「時辰到」應該點處置香港警務處。

係咪「失控」,除咗藍絲廢老同土共,大家有眼睇、有腦諗㗎喇。有說法話佢哋進行「投名狀」── 一個打就一個被祭旗,十個打就可能十個被祭旗,如果萬鳩幾個都打就無有怕,因為盧偉聰以至林柒婆唔可能全部拎去祭旗。點解咁做?因為當年廉政公署成立徹查警隊貪污,最後就因為「人人都有份」令到基達爵士焗住叫港督麥理浩大赦囉!夠仆街未?梗係未啦!

其實仲有一個原因,就係公安部係一個充斥「集體主義」嘅組織,「唔跟大隊」要承受好大壓力,班毅進公安想「焗人上賊船」!不過,有幾強「風聲」公安部已出現分裂內鬨,「八卦」到最少出現三個派別。使出「投名狀」就係要嚟迫使歸邊,同識別到底所屬邊個門派。表面睇搞「投名狀」嗰條友好精明,但佢似乎忘記「投名狀」嘅背後就係「通風報訊」,後果會係各派別之間「鬼打鬼」,加速同加劇公安部嘅分裂。直接啲講就係「死快啲」!對應返諗出「投名狀」呢條屎橋嘅嗰件公安,隨時「聰明反被聰明誤」。

至於「啪咗嘢」嘅傳聞…… 客觀講嗰句「嘢可以亂食,說話唔可以亂講」。不過由6月9日以嚟超過一個月,剩係 612, 621, 701, 707 都消耗相當體能同精神;雖然有一堆 (疑似) 以 Cap. 232 sect 24(1) 聘請嘅支那共匪公安/武警/解放軍 充當僱傭兵,但通俗啲講「人嚟㗎,鐵打嘅咩」?!

再又不過,太多「情緒失控」嘅場面,例如 621 嗰隻「MR2(SW20) 車主」,707嗰隻「隻揪香蕉糖」…… EQ 差到咁又要不斷咁捱法,無啲「輔助嘢」又真係好難維持狀態喎,所以都好難怪「子烏虛有」咁扣帽子嘅。

但又再不過,近年「毒品調查科」好似除咗耐唔時响機場「等疴屎」啲細雞畸屎,就無乜功課交 …… 嗱,我乜都無講呀。

唔少真‧香港人好渴望有朝一日可以要班毅進公安黑警戰犯「找數」,雖然 CAPO 同 IPCC 都係廢嘅,班公安點唔掛狗牌任斬任殺都唔會有事,但有得諗吓起碼平衡吓心情都唔錯。實際可以點做?

與其 FF,不如 FF 得盡啲……

其實局勢發展預計已經進入不歸路,以史鑑之港共傀儡政權倒台將會是必然。而解放軍駐港部隊已向美帝紙老虎「投誠」……

要是一切如各真‧香港人所願,警隊就必須全面解散及徹底大清算。

首先,之前黃世澤去「國際禁止化學武器組織」(Organization for the Prohibition of Chemical Weapons) 提交「612鎮壓」嘅報告,請求 (Request) 組織援引敘利亞內戰之先例向香港警務處展開調查是否違反《禁止化學武器公約》。如果正式「開快勞」,盧偉聰如果仲在生而無無步隨佢前老細孟宏偉後塵的話,必定束手就擒。至於當日班「老散」?冚撚把冷 Cap. 232 sect 24(1) 請嘅「臨時警察」嚟㗎,收咗錢仲蒲頭就真係正柒頭咯!

而正經講,清算過程係但凡有暴行記錄,除已被「解決」者,一律送國際軍事法庭處理。因為「打記者」「攻救護站」肯定係 War Crimes,坐監就必定㗎喇。但所謂 You paid what you did 單係過去一個月嘅所作所為,要佢哋成世都係過街老鼠更加係 undoubtedly, absolutely must!

即係要點做?

解散就要重組,期間嘅本港內部治安工作由英德美法軍隊臨時接管。

重組之後,不得恢復「皇家」稱號,直到永遠,阿門!呢個就係要班毅進黑警永遠背負呢個罪名成為過街老鼠嘅第一步。

重組後嘅警隊訓練,除咗跟足英德美法嘅標準之外,課程內容仲要詳細闡明自1997年以嚟嘅變成港共公安之後嘅一切暴行,就係永遠不得恢復「皇家」稱號嘅原因,要所有新嘅警隊永遠記住「任何時候都不得依靠暴政」,同埋記住「就係一班過去依靠暴政食飯嘅前輩令到你哋同後世永遠失去『皇家』呢個榮譽」,要依家班港共公安毅進黑警世世代代都要孭住呢個有如文化大革命時期嘅「黑五類」嘅朵。

甚至乎要做得更絕,所有有暴行記錄嘅港共公安毅進黑警戰犯及其家眷、後代,永遠不能加入紀律部隊及投考公務員任何職位,包括臨時職位 (例如政府統計署人口普查員、運輸署臨時交通調查員)。

唔好話我殘忍、無人性、搞「誅九族」式永不超生的羞辱。唔好話爆過同未爆嘅黑幕,單係睇返 612、713 佢哋嘅所作所為,呢啲禍延後世嘅懲戒,絕對係必須,甚至根本唔係足夠嘅懲罰。

至於「解決」嘅方法同 Target …… 大家諗吓先啦。我對於「解決」嘅立場係「唔要執手尾」。

返回主頁

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*