美國準備郁手對付港共

今次「反送中」嘅民情得以聚集,形成嘅氣勢確實不得了,加上德國為首嘅歐盟與及美國嘅介入,就令到港共傀儡政權同支那共匪處於絕對劣勢。美國政府更隨住香港時間今早嘅群眾行動,向港共傀儡政權乘勝追擊,眾議院議長佩洛西 (Nancy Pelosi) 發表措辭極度強硬嘅聲明,除咗直接話審議表決《香港民主及人權法》之外,第二段開首就是 The China-controlled Legislative Council’s……,直接確認立法會是支那共匪控制,即係宣佈「一國兩制」玩撚完。除咗為《香港民主及人權法》通過建立強而有力嘅理據同基礎,仲有係對港共傀儡政權同支那共匪「一刀攞命」之餘,亦係亂棍狂毆英國,來個一石三鳥。

先可以肯定美帝唔會對港共客氣,爭在如果林鄭收手的話就死得無咁慘。但好可惜,港共公安竟然响15:30 射催淚彈同布袋彈,據報仲有人中彈倒地,即係等美、德、法最少三方嘅勢力打到冚包散,唔駛旨意有彎轉。亦可以好肯定盧偉聰一係被送去國際軍事法庭,一係就自行了斷或是一如步隨佢前老細孟宏偉嘅下場俾支那共匪搞掂。可以話成個所謂香港特區政府只有被殲滅嘅結果。

至於英國,香港嘅問題積累咗好多年,最起碼由2014年9月28日以來,英國都無採取實際行動,甚至乎「香港半年報告」繼續出現「一國兩制行之有效」嘅字眼,俾港共、大中華膠抽水,亦反映英國政府根本無盡其《中英聯合聲明》締約國嘅責任。甚至乎今次反中惡法發生以來,一樣繼續得個講字而且搔不養癢處,令到支那共匪繼續有恃無恐,亦令香港嘅親英派大失所望。佩洛西聲明嗰句 The China-controlled Legislative Council’s…… ,形同將英國嗰句「一國兩制行之有效」徹底作廢,更是確認英國對香港就是不負責任,將英國同香港嘅關係 Certified。

如今金鐘已變成槍林彈雨,孟宏偉隻狗亦發咗癲話係騷亂、暴徒,大家務必小心謹慎之餘,急需向國際社會發出求救訊號,尤其是近期對香港積極行動嘅美國同德國。相信隨住港共公安 Open fire,西方列強 but except United Kingdom 將會好快採取行動。

返回主頁

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*